Omgeving

Excursiemogelijkheden

Vanuit Casa 9 heb je de mogelijkheid mooie excursies en wandelingen te maken in de omgeving, neem bijvoorbeeld een uitstapje naar de thermale baden van Sultaniye of de beroemde modderbaden. Een avontuurlijke wandeling door de kloof van Saklikent

Casa 9 ligt op loopafstand van het van het Sulungur meer.  Het kristalheldere water uit het meer stroomt via de Dalyan rivier met prachtige delta na het Iztuzu beach. Een gebied vol vis, schildpadden en vogelsoorten. Op slecht 500 meter van Casa 11 liggen er bootjes klaar om je naar het Iztuzu strand te varen.

Wat dacht je van om met een bootje over het grote meer en dan een duik nemen in het modderbad? Of liever iets sportiefs zoals raften, paardrijden en kanoƫn?

Tijdens je verblijf bij Casa 9 hoef jij je niet te vervelen. Juliette informeert je er graag over.

Iztuzu Beach

Prachtig en uniek zandstrand met aan de ene kant de dalyan delta met zoetwater en aan de andere kant de zee. Het strand is lang genoeg voor een heerlijke wandeling met aan de uiteinde gelegenheid om bedjes te huren en strandrestaurant. Het is een rustig strand en je kan zeer ver in zee lopen voordat je kopje onder gaat.
Je kunt het strand op twee manieren bereiken , met de dolmus of auto, fiets of scooter, daar is het schildpadden hospitaal, hier worden de gewonde schildpadden uit turkeye gebracht en krijgen ze de kans om te genezen. Dit duurt soms maanden zelfs jaren. Op het strand zelf staan ligbedden en parasols, en er is een strandtent waar je wat lekkers kunt gebruiken. Ieder half uur gaat er een busje naar Dalyan. Is ongeveer 20 minuten met het busje over een fantastische weg met oleanders aan weerszijden. Je kunt ook het strand overlopen is ongeveer 6 km en daar heb je ook een strandtent met ligbedden en parasols. Daar kun je het bootje pakken om via de rivier weer terug te varen naar Dalyan. Een fantastische tocht.

Sneeuw wie had dat gedacht šŸ˜

In de winter kun je op 60 km afstand met de jeepsafari naar de sneeuw. Een geweldige tocht en raad eens wat niet eens zo koud šŸ˜„šŸ˜„ . Het is eigenlijk heel bijzonder maar wintersporten hier is nog niet zo bekend.